Més de 20 empreses buscaran nous professionals per als seus equips a la primera Fira d’Ocupació Jove del Bages, que tindrà lloc el dijous 24 de maig a la Fàbrica de l’Anònima de Manresa. La proposta, impulsada per la Cambra de Comerç de Manresa en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), s’adreça a joves menors de 30 anys de tots els nivells formatius, que estiguin inscrits al programa de Garantia Juvenil. La fira també compta amb la implicació de l’Ajuntament de Manresa a través del CIO, que s’encarregarà de dinamitzar diferents activitats amb l’objectiu de millorar la preparació dels joves davant del procés de recerca de feina.

Aquest migdia se n’ha fet la presentació, amb la presència de Cristina Cruz, regidora d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de Manresa; Pere Casals, president de la Cambra de Comerç, i Alfonso Menor, director de Recursos Humans de Denso Barcelona, una de les empreses participants.

Bona resposta de les empreses

La primera edició de la Fira d’Ocupació Jove del Bages ha tingut una resposta molt positiva per part de les empreses del territori, i en aquests moments ja n’hi ha una vintena que han confirmat la seva presència. Es tracta de grans empreses de sectors diversos (indústria, serveis, comerç) que tenen necessitat de contractar nous professionals i en aquesta fira tindran l’oportunitat d’entrar en contacte amb un gran nombre de persones que busquen feina. Les empreses donaran a conèixer quins són els perfils que demanen i, al mateix temps, recolliran els currículums i podran parlar amb els joves interessats en treballar-hi.

Activitats durant tot el matí

La fira tindrà lloc del 9 del matí a 2 del migdia amb entrada lliure i un programa d’activitats, també gratuïtes, obert a totes les persones que vulguin participar-hi. Hi haurà revisió de currículums exprés, dinàmiques grupals per superar una entrevista de feina, un taller de competències comunicatives i una conferència de clausura de la Fira a càrrec de Carlos Bella » Pla d’acció cap a la feina».